Thursday, January 10, 2013

Pecahkan tembok

Lunch smlm.. seperti biasa gi makan ngn kak Jiha kat cafe Fajar harapan. On da way tu lalu bilik Prof Jam kebetulan dia ada kt luar. Dan dan tu jgk Prof tny nak gi makan ye, pegi dl jap lagi I join. Alaaaaaa...hihihihi.. rosak plan gosip. Prof memang suka je tau. 2 hari lepas pun dah bertembung tempat makan jgk. ^_~

Seperti biasa, ambik makanan n duduk sembang2 jap Prof datang. Prof Jam ni sgt kebapaan, 1st thing mesti tny, "cmne skrg? boley laaaaa...kan?" gulp!!! mulala sembang2 ilmiah kami. Itu ini dan macam2 lagi. Pasal study, pasal life, pasal bilik siswazah, pasal surau, pasal meeting. phewww [lap peluh pedas sambal belacan]

Prof pesan, "pecahkan je tembok tu..tak yah pikir panjang2 dalam2. Kalo tak ley pecah, cari jalan pusing kot lain utk sampai tempat yg di tuju" Pesanan seorg Ayah dengan penuh pengharapan. Tapi termalu sgt2, nak bangun je Prof ambik pinggan kitorg, puas tarik Prof tak bagi. huwaaaa...rasa nak nanges apa punye student, Prof lak yg tolong masukkan pinggan dlm besen. Sungguh tak best! Disebabkan tu..kami tapau kuih kat Prof. hikhik :)

P/s: Prof, kami nk water filter baru kt bilik siswazah ni... malas nak angkut air naik atas. buleh??

2 comments:

  1. Prof jam mmg mcm tu.. suka layan kita mcm anak2 dia :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails