Saturday, May 14, 2011

Pulut 'dughiyee'

Maaf kalo n3 ni mengganggu-gugat hati dan pankreas serta pancake kakak ku yg berada nun jauh di sterling.
kalo kakak ku yg di NCL tu ku tak heran, confirm baca n3 ni sambil tutup idung. hehe
_______________________
Musim durian ek skrg?
mak ayah dtg 1mei hr tu wat pulut durian.
nasib baik jumpa cr durian.
sedap!
durian kunyit kot.
isi kuning n sedap di makan begitu saja.
tp $ tu yg kurang sedap.
3 biji rm50.
hoho...kecik2 je pon.
tp puas hati sbb sedap.

saya mmg 'hantu' pulut.
sampai masa pantang pn makan pulut kuning n pulut inti.
org tua2 ckp xleh mkn pulut, sbb angin n sakit urat.
masalahnya...sy mmg 'pantang' jumpa.
pulut kuning mkn masa hari cukur rambut Izzuddin.
mak buat pulut kuning, so ambik rasa la jgk.
rasa okeh! sepinggan.
kalo makan itu lebih dr sepinggan.
pastu mkn jgk pulut inti yg ada kelapa coklat tu.
yumyum! itu mmg sedap.
sikit-sikit gi dapur 'curi' pulut.

okeh, berbalik pd tajuk di atas.
maka terjadila pulut durian.
mmg lama dah ni rs nk mkn.
tp silap sy jgk.
gi goreng ikan kering gelama sungai yg amat marbeles itu.
sbb teliur rasa nk mkn ngn pulut.
ikan kering tu mak bw...mmg sedap.
mana tak nye...rm46 ye sekilo tuan2 n puan2.
kopak duit mak beli ikan kering.
mula2 goreng, ambik ratah ikan ni, ckp kat adeq in, "rasanya sedap lg dr KFC"
pastu bila mak tau compare2 ngn KFC, mak ckp "ade ke compare ngn KFC, rm46 ye sekilo"
KFC mmg tak layak utk dibanding2 ngn ikan kering.huahua
T_T

mula2 mkn pulut durian.
ok lg.
pastu mkn pulut ikan kering plk.
time mkn siap tambah lg sbb sedap.
pastu lepas mkn, pening yg amat.
loya tahap kalah org pregnant.
ye la...memula masuk santan blemak n manis2.
pastu tibe2 masin plk.
eee....lugha rs bile tringat blk.
ye, ini tgh lugha jgk ni.
huhuu...


ini pulut durian versi kami.
santan segar di masak kejap utk elak sakit perut n ditaruk garam.
dihidang bsama2 pulut...durian...n gula jgk.
nama pn org kelantan!
tp ade jgk lain tempat, versinya yg durian dimasak skali ngn santan kan?
apa2 la, janji mkn sampai abis.
kalo x abis nanti syaitan suka kawan ngn kita.
hahaha...
ayat yg slalu kita ckp kt budak2.
praktis tuk anak sendiri plk. ;p

5 comments:

  1. huhuhu....

    aldamdullilah jugak kat sini ada durian siam... tapi mahal yang amat.. kalau beli yg frozen 4 ulas dh dekat 10pound... tp selalu beli yang ready to eat tu je, sbb 1.8p... dapat la mkn pulut durian... no worry, even budu pon ada la... ni niza ncl dtg i jamu budu je kat dia....

    anyway, rupa durian itu sungguh mengancam... teringat okeh...

    ReplyDelete
  2. awat org kat ganu ni plak yg terliurrrrrrrr.....hehehe

    ReplyDelete
  3. k niza:huhu...sori dear. nanti kita bjiran kita tanam durian buat pagar okeh?;p
    biji durian ni ayah i semai, xtau la menjadi ke tak.

    k fizah:tu la, mmg nk suh org tgnu yg teliuq supaya dtg penang roger2 okeh! ;D

    ReplyDelete
  4. akak di ncl mmg tak pandang dugheye ni..kate org london..hohoho

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails